MAES TERAPİ

MAES TERAPİ

Maes Terapi, Serebral Palsi ve benzeri nörogelişimsel problemlere yeni bir bakışı açısı ve her çocuğa özgün değerlendirme ve analiz sunan, problemlerin sonuçlarını çözerek geçici düzelme değil; sebeplerine odaklanarak kalıcı çözümler getiren bir terapi modelidir.

Çocuk bütüncül bir yaklaşımla analiz edilip çocuğa bütüncül bir yaklaşımla terapi programı hazırlanır. Gelişimin basamaklarını tırmanırken gelişimin bütün bileşenlerini üst basamaklara çıkarmak önemlidir.

Maes Terapi problemin sebeplerini de çözümünü de problemin çıkış noktasında arar. Bu sebeple Maes Terapi beyin terapisidir. Çünkü beyin bütün bedenin ve bedensel aktivitelerin kondüktörü yani yöneticisidir. Beyinle bağlantı kurup, çocuğun öğrenmesi esas alınır.

Çocuğun bütün becerilerini zenginleştirip hareket, iletişim, sosyal, zihinsel, duygusal manevra alanını genişletmeyi amaçlar.

Çocuğun yaptığı hareketlerin kalitesini arttırarak vücudun dizilim repertuarını zenginleştirmeyi amaçlar. Çocuğun değişebilir durumlarda kaliteli dizimler sergilemesini ve kazanmasını önemser.

Maes Terapi’ de amaç çocuğa hazır çözümler sunmak değil; çözüm üretmesini sağlamaktır.